MENU
zondag 1 september geopend!

We schrijven het jaar 1913. Op zaterdag 7 juni opent Hendrik Kruit –de overgrootvader van de huidige directeur Joop Kruit - een winkelpand aan het Schoolpad in Stadskanaal. In de winkel worden in eerste instantieijzerwaren en huishoudelijke artikelen verkocht. Tegelijkertijd presenteert Hendrik zich ookals aannemer en timmerman.

Kruit ontwikkelt zich door de jaren heen tot een gedegen ondernemer. Belangrijk jaar in de historie van het bedrijf vormt het jaar 1929. De oprichter van de firma Kruit start met de verkoop van meubelen.

De eerste collectie bestaat uit twee stel stoelen, een kast, een paar tafels en spiegels. Een jaar later krijgt vader Kruit hulp van zijn tweede zoon Rense. De verkoop van meubels blijkt een geslaagde stap. Drie jaar later wordt de winkelruimte al verdubbeld en vindt er tevens verkoop van woningtextiel plaats.

Tijdens de naoorlogse jaren groeit de firma Kruit in de Oost-Groningse en Drentse Veenkoloniën uit tot een gerenommeerde naam op het gebied van meubel, woningtextiel en galanterieën. De verkoop vindt ondertussen plaats vanuit diverse locaties en de drie oudste zoons van de oprichter – Jacob, Rense en Matheus – werken dan ook in het bedrijf.

Het jaar 1968 vormt een van de mijlpalen in de historie. De firma Kruit gaat samen met de firma Kramer verder onder de huidige naam Kruit & Kramer. Het is tevens het jaar dat de derde generatie Kruit zitting neemt in de directie en dat de firma een nagelnieuw pand opent aan de Navolaan in Stadskanaal.

Tijden veranderen. De directie neemt met het oog op de toekomst een belangrijke beslissing: zij maakt de stap naar de stad Groningen. Kruit & Kramer neemt in 1980 Multimeubel aan de Protonstraat over. Daar huist de woonwinkel anno 2013 nog altijd als onderdeel van de Meubelboulevard Hoendiep.

Het heden

Vandaag de dag bestaat het familiebedrijf – waarover Joop Kruit (1963) sinds 1999 als vierde generatie de directie voert – naast de Woonmall van Kruit & Kramer aan het Hoendiep verder uit ProfijtMeubel in Groningen, Assen en Hoogeveen, Pronto Wonen in Groningen, Henders & Hazel in Assen en Decorette in Groningen (als onderdeel van de Woonmall). Het hoofdkantoor en het centraal magazijn zijn gevestigd aan de Diamantlaan in Groningen.

 

Heerlijk wonen begint met een bezoek aan de prachtige woonmall van Kruit & Kramer gevestigd op de Woonboulevard van Groningen. Bij Kruit & Kramer vindt je een ruime selectie A-merk meubels en woonaccessoires om het huis sfeervol in te richten. De perfect gestileerde woon- en slaapkamers geven een goed beeld van de vele mogelijkheden. En ben je toe aan een hapje eten of een kopje koffie? Dan is de Brasserie een goede keuze. Zelfs aan de kinderen is gedacht; in het Kidshome kunnen ze zich helemaal uitleven. Iedereen kan slagen bij de mooiste woonmall van Groningen!