MENU
zondag 1 september geopend!

woontrends 2018/2019

22 jul. 2018 14:47:15

Wat zijn de trends die we in 2018/2019 veel terug gaan zien in huis? Wij zetten ze even voor je op een rijtje!

1. Back to basic

We zagen het al in 2017 opkomen; de pure en natuurlijke trend. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en steen. Ook leer blijven we zien en dan het liefst duurzaam, waar we dan extra lang van willen genieten. Deze duurzame trend blijft, en zal ook in 2019 nog veel te zien zijn.

hh

 

foto Kruit en Kramer  

2. Warme tinten

De kleuren die we in 2018/2019 veel zullen zien zijn vooral warme tinten. Ook hier zijn weer invloeden van de "back to basic" trend terug te vinden, waaronder natuurlijke tinten als terracotta, crème wit en zandkleur. Deze geven een gevoel van eenvoud en rust.

 

bron: roomed via Pinterest 

 bron Instagram

 

3. Natuurlijke materialen

De materialen die bij deze trend horen zijn: vilt wol porselein hout papier terracotta tegels marmer bamboe rotan messing (goudkleurig ) Waar we voorgaande jaren nog los gingen op zachte pasteltinten, zullen we nu meer donkere kleuren als groen en kobaltblauw te zien krijgen. Ook paars gaat weer meer worden gebruikt, dit zag je al een beetje aan de kleur van 2018. Dit is de kleur "Heart Wood", een rozetint met een blauwe ondertoon die neigt naar paars. 

 bron: roomed 

4. Botanische jungle

De plantentrend zien we al een paar jaar opduiken in het interieur. Deze zal ook in 2019 gewoon blijven. Ze sluiten natuurlijk ook perfect aan bij de natuurlijke African Style. Ook zien we de groentrend terug in behang. Eijffinger "VIVID" heeft momenteel een behangboek met veel groenprintjes. De behangboeken met natuurlijke jungleprints kun je inkijken in onze Decorette-shop.

 

bron: instagram.com

5. Accessoires met meer kleur

De lichte minimalistische trend met veel wit en zwart-wit accenten maakt plaats voor meer accessoires en kleur. Wandkleedjes, vloerkleden en lekker veel kussens met vrolijke prints. Boho-stijl, Afrikaanse invloeden, maar ook zelfs een beetje jaren '70 wisselen elkaar af. Je kunt hierbij denken aan de kleur oranje, bollampen en hoogpolige vloerkleden. In 2017 en 2018 zagen we ook al wat jaren '80-invloeden in de vorm van felle kleurtjes. Dit zal hoogstwaarschijnlijk weer een beetje afzwakken naar meer donkere kleuren. Deze kleurrijke trend zal de invloeden uit de jaren'70 gaan mixen met invloeden uit de jaren '90.

 

 

Geplaatst in Algemeen door

Annemarie Poorter