MENU
zondag 1 september geopend!

Woontip: 12x Kleurvlakken

25 sep. 2016 14:43:00

Trend alert: Kleurvlakken op de muur


Je bent tevreden over je interieur, alles is je eigenlijk naar het zin maar toch heb je het
gevoel dat er nog iets aan de muur mist. De muren zijn eigenlijk best wel een beetje saai
en kaal. Komt dat even goed uit! Want wij hebben weer superveel inspiratie voor je klaar
staan. Met deze week Trend alert: Kleurvlakken op de muur. 

Om je muur een kleurrijke boost te geven, die net even anders dan anders is. Het geeft
de muur een andere dimensie en is uniek, jij bepaald zelf wat voor patroon je kiest,
welke kleuren etc. Kijk snel mee naar onze 12 inspiratie beelden!

 

 
   

Poort omlijsten

Deze poort is bijzonder gemaakt door een diepere blauwe kleur te gebruiken om het te omlijsten. Op deze manier krijgt de doorgang meer diepte en wordt de poort omlijst, zodat de functie meteen opvalt. Door het schilderij op beide vlakken te hangen vormen de 2 verschillende kleuren op de muur een mooi geheel.

Bijpassend plaid van Decorette

Tekenhuisje met krijtverf

Maak het speelhoekje compleet door er een huisje met krijtverf op de muur te verven. Kinderen kunnen lekker op het huisje kleuren wat ze maar willen. Door dit huisjes word er een speelhoekje gecreëerd zonder dat je het weg stopt in een apart kamertje.

Bijpassend kastje van IN.HOUSE om speelgoed in op te bergen

Eigen territorium

Kleur kan ook gebruikt worden om een ruimte af te kaderen, zoals je hiernaast ziet. Door een verticale omlijsting te verven op de wand, vloer en het plafond ontstaat er een soort af kadering voor het speelgedeelte. Het splitst de ruimte in tweeën, zonder dat er muren of deuren aan te pas komen. Ook geeft dit kleurtje de ruimte een boost qua kleur. 

Mooie kleurstalen van Flexa bij Decorette

 

Geometrie en pastel

Dit is een perfect voorbeeld voor deze Trend alert. Met verschillende kleurvlakken creëer je een heel gaaf patroon op de muur. Door de kleuren op de muur terug te laten komen in het beddengoed van bijvoorbeeld Beddinghouse past het allemaal perfect bij elkaar.  

Sierkussen Ihro 7 van IN.HOUSE

 
 

Eigen plekje in de kinderkamer

Aaah kijk nou hoe leuk. Op een kinderkamer kan je heel goed kleurvlakken toepassen, zoals op de plaatjes hiernaast. Een huisje om een soort speelplekje af te bakeren of twee toffe kleuren achter het bed met sterren erop, om het kamertje uniek te maken. Super creatief! 

Poef Ambiente van IN.HOUSE zal erg leuk op een kinderkamer staan

Okergoud, de trendkleur van 2016

Retro meubeltjes zijn weer helemaal terug van weggeweest maar tegen een witte muur vallen ze een beetje weg. Geef ze weer karakter door een mooie strook Okergoud achter te verven. Okergoud is dè trendkleur van Flexa van 2016 en dus te verkrijgen bij Decorette! Op de afbeelding hiernaast is nog een donker gele kleur toegevoegd om de scheiding aan het geven en nog een extra accent te leggen. 

Bekijk de kleurtrend Okergoud op bij Decorette:

 
 

Zwart en wit chique

Hoe gaaf is dit? De ruimte word als het ware in tweeën gesplitst door deze twee verschillende kleuren op de muur. Het kadert de ruimte af en geeft de deuren ook een chique, exclusieve uitstraling. 

Bijpassend bank Endina van IN.HOUSE

Inspirerende werkplek

Wat een leuke werkplek met die kleurvlakken, heel inspirerend. 4 verschillende kleuren zijn hier gebruikt om dit kunstwerkje te maken. Het zijn alle 4 koele kleuren en liggen dicht bij elkaar, waardoor het geen druk patroon word.  

Fijne tafel Tambre om aan te werken

 
 

Laat je accessoires opvallen

Planken aan de muur waar je je spulletjes op kan zetten zijn heel handig en leuk. Maar het staat soms een beetje kaal op een witte muur. Daarom zijn deze vierkante kleurvlakken heel leuk om toe te voegen. Je ziet op het plaatje hiernaast dat de bordjes op het plankje zo een stuk meer opvallen. Het word een stuk spannender en unieker op deze manier. Laat de kleuren op de muur terugkomen in bijvoorbeeld accessoires.

Bijvoorbeeld sierkussentje Ihro van IN.HOUSE.

Leeshoekje met allure

Met deze twee kleurvlakken maak je een leeshoekje met allure. Je kan er tot rust komen en toch is het niet sober door de oudroze kleur op de muur. Het zwart kan je eventueel met krijtverf verven zodat je er ook nog aantekening op kan maken.

Minimalistische lamp Iluce zal hier fantastisch bij staan

 

 
 

Sfeerbeeld in je kamer

Deze roze omlijsting op de muur zorgt ervoor dat er en mooi sfeerhoekje gecreëerd word. Verf het plankje in dezelfde kleur mee en zet er mooie bijkleurende accessoires bij om het geheel compleet te maken.

Dit krukje van IN.HOUSE is echt een must bij deze kleur en stijl.

 

Blikvanger op je huis

Wauw! wat een blikvanger. Als je een beetje lef hebt dan is dit een super leuk idee. Verf de gevel van je huis in een opvallend kleurvlak om je huis een eigenzinnige uitstraling te geven. Zo heb je in ieder geval de uniekste gevel van de straat!

Bij Decorette verkopen ze buitenlak van Sikkens in allerlei kleuren

 

 

 
Geplaatst in Algemeen door

Stephan Kruit