MENU
zondag 1 september geopend!

Lekker lang tafelen

4 dec. 2016 16:05:00

Tijdens deze wintermaanden zoeken we steeds meer de gezelligheid op.
Hoe kan dit nou beter dan lekker lang met elkaar tafelen, onder het genot van
een lekker gerecht?! Wij zochten en vonden een heerlijk gerecht en vertellen je
niet alleen hoe je dit maakt, maar ook welke tafels en stoelen perfect bij lang tafelen passen! 

   

Lekkere spinaziestamppot met paprika 
en roomkaas

Aantal personen:  4
Bereidings tijd:  30 min
Menugang:  voorgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- 1 rode paprika
- 125 g magere spekblokjes
- 1 pakje roomkaas met peper
- 1.5 kg kruimige aardappels
- 450 g bladspinazie (diepvries)
- 2 Unox Kleintje Magere Rookworst (a 100 g)

Bereidingswijze

Ontdooi de spinazie. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Schil de aardappels, snijd ze 
in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens 
de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de spinazie. Bak de spekblokjes uit. Voeg vervolgens de ui en paprika toe en bak deze nog 
4 min. mee.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Meng het ontbijtspekmengsel, de spinazie en de roomkaas 
door de puree. Verdeel de stamppot over de borden en leg de in plakjes gesneden rookworst erop.
 

Eetsmakelijk en tot snel bij Kruit & Kramer!

Geplaatst in Algemeen door

Stephan Kruit